16 Eylül 2011 Cuma

İNADINA GÜLMELİ



Ne zaman dışarı çıksam hep mutsuz insanlar... Bloglar da aynı öyle mutsuz, uykusuz ve depresif... Gülmeyi çok seven biri olarak içim kararıyor her dışarı çıktığımda... Evet hayat zor kimbilir neler yaşıyorlar iç dünyalarında...Yılların izini okuyorsun hemen gözlerde, derin çizgilerde...Ama yine de ufak bir tebessüm...
Dün ben de zor bir gece geçirdim...Uyumayı seven biri olarak dön babam dön yatakta... Neler neler düşünmedim ki...Hayellerim, sevinçlerim, acılarım, yaptıklarım, beklentilerim...Saymakla bitmez... Sağa döndüm olmadı. Sola döndüm o hiç olmadı...Zor da olsa uykuya daldım...
Yeni bir güne başladım... UMUTLA... SEVGİYLE...

25 yorum:

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

insana has şeyler bunlar
o saydığın "lerim, larım"lar var ya işte onların da toplamına hayat diyoruz kuzucum
ama dediğine katılıyorum...zira insanlar genel olarak mutsuz, birçok şeyleri olsa da yüzleri gülmüyor...artık ona da ne denirse
o kadar takma kafana
sen takıl bana...diyorum ya hep :))

Uğur Böceği dedi ki...

Vakit senle hep güzel geçiyor... Çünkü anı yaşıyorsun:)Aynur Abla takılmam mı nüfüs cüzdanı fotokopim her an yanım da... Sen tamam de yeter ki:)

DOREMİ dedi ki...

Zaten bildiğini söylemem saçma ama..böyle uykusuz günlerinde fırsat bulduğunca kitap ve filmlerle dolur..daha olmadı deeptone,Mr.E,Sana yeni gelen İçimden çağlayanlar(Müge)momento mori,francesca yı oku yazıları öğretirken düşündürüyor,düşündürürken güldürüyor..gerçekten değerliler..

Uğur Böceği dedi ki...

Crazy;
Başucum da yeteri kadar kitap var...okunuyor ama ben uykumu yakalamaya çalışıyorum:)

DOREMİ dedi ki...

AMA uyku nasıl bir şey biliyor musun evin küçük şımarık çocuğu gibidir..üzerine gittikçe şımarır,kaçar,naz yapar..ilgilenmiyorum seninle deyip kitapla uykuya gitmeyi denersen aynı zamanda güzel bir alışkanlıkta edinirsin..:))

geceleri okumayı soft müzik eşliğinde yapmayı dene bak çok iyi gelecek..bir hafta sonra bana bir dön, bilgi ver..bakalım nasıl olacak..:))

Uğur Böceği dedi ki...

Crazy;
Eğer devamlı uyku sorunum olsaydı tavsiyeni dikkate alırdım... Ama bu dün gece içingeçerliydi... Zaten her gece kitap okurum ama müziksiz:)müzik tavsiyene teşekkür ederim:)

Uğur Böceği dedi ki...

Crazy;
Yazımı dikkatli okursan eğer vurgulamak istediğim asıl konu insanların genel olarak mutsuzluğu:)

two of us dedi ki...

sanırım en kasvetlilerden biri de benim sayfamdır şu sıra. neşeli biri olduğum halde son dönemlerde aktardıklarım sanırım daha çok bastırdıklarım.
normal aslına bakarsan bu. blog biraz da bunun için var. işte çok okunsun, takip edilsin, çok yorum alsın gibi endişelerle blog tutulursa, bu bir ivme katabilir bloger' a belki ama ivme zaten hayatımda var.
blogda kendimi deşiyorum biraz. okuyanın içi kararıyor kabul ama amaç insanlara bişeyler öğretmek, eğlendirmek değil de yazarak dökülmek olunca seni kimin okuduğu ikincil kalıyor.
yoksa kat bi gizem, ol sevgi küpü, yapsın ağzın da güzel laflar, al sana eğlendiren öğreten blog. okuyanın içi açılsın. bu da sevimli güzel bir şey ama bir süre snra edilgenleştirir insanı. takip edenlerin için yazmaya başlarsın zira. falan filan:)

nil dedi ki...

ama ne güzel gülmüş bu ufaklık böyle, gülmeden olmaz elbette, güldüm, gittim ben de :))))

Uğur Böceği dedi ki...

Nil;
teşekkürler nil... birde diğer resimlerini görsen:)

Uğur Böceği dedi ki...

Two;
Hoşgeldin bloguma... Güzel yorumun için teşekkür ederim...Ben blogunuzu okurken hiç de bunalmıyorum... Ama bazı bloglar da hiçmi güzel bir şey yaşamaz hayatların da...

Cemil ÖZCAN dedi ki...

insanın içi kan ağlarken nasıl olsunda gülümsesin? yapmacık olmaz mı? belki küçük şeylerle mutlu olmayı bilmeli insan bu sayede gülebilir....

bu arada bana öğreteceklerin var. değil mi Aynur (Küçük Hala)?

Uğur Böceği dedi ki...

Cemil ÖZCAN;
Haklısın ama hayat ta herşeye üzülerek geçmiyor...herkezin evi apayrı acılarla sevinçlerle dolu... bazen acılara da gülümsemeyi bilmek gerekiyor:)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

Sevgili CEMİL;
bak gördün mü Yasemin'in senin yorumuna verdiği cevabı
işte ders-1 :))

Cemil ÖZCAN dedi ki...

UĞUR BÖCEĞİ: evet haklısın acılara gülüp geçebilmeyi bilmeli.

AYNUR (KÜÇÜK HALA): ama ben bu dersi seçmemiştim. almak istediğim ders insan düşüncelerini okuyabilme dersi :))

G R İ ❥ dedi ki...

bazen uykusuzlukta guzeldir ladybug.

dusunmekte ..

uzerinde fazla durma, o yine gelir seni bulur.

Uğur Böceği dedi ki...

Lô-Lâ;
Teşekkür ederim... Hoşgeldin bloguma:)

Yasemin dedi ki...

ben biliyorum bu harika bebişi
Küçük Hala Aynur'un yeğeni o
zaten fotoğrafa bakınca insan ister istemez gülümsüyor kiii
hey maşallah

Yasemin dedi ki...

ve sende onun yardımcısı adaşım Yasemin olmalısın:))

Yasemin dedi ki...

unutmadan birşey daha :))
sevgi dolu,keyifli, yardımsever Aynur
bence çok şanslısın biliyormusun onunla çalıştığın için

Uğur Böceği dedi ki...

Yasemin;
Adaşım merhaba... Evet ben Aynur Ablanın yardımcısıyım... O güzellikte Yağızımız... Her yorumum da söylerim çok şanslıyım diye...Aynur Ablayı tanıyıp onunla vakit geçirmek harika...Sizde en kısa zaman da görüşürsünüz umarım... Gerçi ben kıskanç birisiyim:)

Krnc dedi ki...

Hepimiz sonbaharın hüznüyle sıkıntılıyız sanırım:)
Hepsi geçer ,ama zamanla geçiyor işte:)

Uğur Böceği dedi ki...

Krnc;
Bazen de nekadar sabırsız oluyoruz zaman konusun da...hemen geçsin istiyoruz:)

Halil dedi ki...

İnsan belli bir yaşa kadar koşturmaktan durup düşünemiyor.Vakit geldiğinde herkes herşeyi anlıyor ve mutsuz olduğunu yada mutlu olduğunu çıkarabiliyor.Ama bugüne kadar gerek nette gerekse realde hep insanları mutsuz gördüm.Kimse hayatından memnun değil..Dediğiniz gibi bu gözlerden ifadelerden anlaşılıyor.Kısacası artık insanlar gülmüyor...Belki o nedenlerle bir çok blog sayfaları dolup taşıyor..Her satır aralarında birer şifre, bir alıntı ile durumunu belli ediyor...İnadına gülmek umarım iç dünyamızda da gerçekleşir.

Uğur Böceği dedi ki...

Halil bey;
Umarım gerçekleşir herkez gülsün isterim:)